PERİODONTOLOJİ

Diş Eti Hastalıkları (Periodontoloji) Tedavisi Nedir?

Günümüzde sağlıklı ve güzel bir gülüşe sahip olmak için mevcut dişler kadar dişlerin çevresindeki yumuşak dokular da oldukça önemlidir. Diş çevresindeki yumuşak dokuların dişlerle birlikte uyum içerisinde olmasından pembe estetik olarak bahsedebiliriz.

Pembe estetiğin sağlanmasında kılavuz alacağımız belirli kavramlar ve kurallar vardır. Fakat başarıdaki kilit nokta, her hastayı özel olarak değerlendirip, hastanın beklentilerini de dikkate alarak oluşturulan kişiye özel tedavi planıdır.

Periodontik Diş Hekimliği Hizmet Menüsü

Uzmanlarımız diş eti hastalığını yönetirken önlemi ve erken müdahaleyi önceliklendirirler. Diş eti sağlığınızın kapsamlı bir değerlendirmesini yapacağız, bunlar arasında diş eti dokularınızın, kemik seviyelerinizin ve dişlerinizin hareketliliğinin detaylı bir muayenesi ve değerlendirmesi bulunmaktadır. Diş eti hastalığının erken evrelerindeki belirtileri tespit ederek, ilerlemesini durdurmak ve diş etlerinize sağlığı geri kazandırmak için proaktif önlemler alabiliriz.

Dişeti estetiğinde tedavi yaklaşımı nasıl olur?

Öncelikle ideal dişeti sağlığına ulaşmak için gerekli görülen diş taşı temizliği ve gerekirse anestezi altında derin temizlik (küretaj) işlemleri tamamlanır. Dişeti seviyelerindeki düzeltmeler kişiye özel tedavi planlamasından sonra gingivektomi (dişeti kesilmesi) ve ya gingivoplasti (dişeti şekillendirmesi) işlemiyle düzenlenir.

Dişeti estetiğinde iyileşme süresi nedir?

Uygulanan işleme göre iyileşme süresi 2 ile 6 hafta arasında değişmektedir. İşlem sırasında diş çevresindeki kemiğe müdahale etmek gerekirse iyileşme süresi biraz daha uzamaktadır.